latinica  ћирилица
02/10/2014 |  10:36 | Autor: SRNA

Nesmetano odvijanje nastave u RS

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je da se obrazovni proces u Srpskoj odvija nesmetano.
Trebinje - Osnovna škola "Јovan Јovanović Zmaj" - Foto: SRNA
Trebinje - Osnovna škola "Јovan Јovanović Zmaj"Foto: SRNA

"Obrazovni proces se odvija nesmetano, zahvaljujući velikoj posvećenosti svih koji vode računa o obrazovnom sistemu u Republici Srpskoj", rekao je Mutabdžija.

On je istakao da je u Republici Srpskoj u najvećoj mjeri završena rekonstrukcija obrazovnih ustanova koje se oštećene u poplavama.

"Јoš moramo početi gradnju škole u Crkvini i završiti izgradnju osnovne škole u Čelincu. U Doboju su dvije osnovne škole obnovljene, a rekonstrukcija Osnovne škole `Vuk Stefanović Karadžić` biće završena do kraja ovog mjeseca", rekao je Mutabdžija.

On je napomenuo da će danas prisustvovati otvaranju obnovljene područne škole u mjestu Gomjenica kod Prijedora, koja je oštećena u poplavama.

"Otvaranje ove škole rezultat je dobre saradnje republičkih i lokalnih institucija i posvećenosti prosvjetnih radnika na saniranju posljedica od poplava", istakao je Mutabdžija i naglasio da su i međunarodne institucije pomogle u obnavljanju ove škole.