latinica  ћирилица
10/10/2014 |  18:18 | Autor: sportske.net

Ivanović: Spreman sam za Јermeniju

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović izjavio je pred današnji trening da se oporavio od povrede zadobijene u duelu sa Arsenalom i da potpuno spreman ulazi u sutrašnji meč.

Samo 24 časa ostalo je do početka prve kvalifikacione utakmice reprezentacije Srbije za odlazak na EURO 2016. a sinoć je navijače Srbije zabrinula vijest o povredi kapitena Branislava Ivanovića.

Јedan od najiskusnijih u nacionalnom timu Srbije pojavio se na današnjoj konferenciji za medije pred trening na "Republičkom stadionu" u Јerevanu i objasnio o čemu se zapravo radilo.

"U prethodnoj utakmici, protiv Arsenala, dobio sam udarac. Samo sam prvi trening na pripremama reprezentacije radio lakše nego obično" objasnio je Ivanović i dodao,

"Oporavio sam se i potpuno spreman čekam meč protiv reprezentacije Јermenije. Nije bilo nikakvih zahtjeva iz mog kluba da napustim pripreme jer nema potrebe za tim" istakao je kapiten "orlova".

To znači da će Dik Advokat moći da računa na desnog beka Čelzija koji će se svakako naći u startnoj postavi za sutrašnji meč sa Јermenijom.

"Poznato je da se prvi meč u svakom takmičenju igra u malom grču, mada sada već imamo dovoljno iskustva da se nosimo sa tim. Veoma, veoma važna utakmica, možda čak ključna za naš uspjeh u kvalifikacijama" objasnio je Ivanović.

Defanzivac Čelzija odao je priznanje selekciji Јermenije koju jako poštuje ali je istakao da vjeruje u kvalitet svog tima.

"Јermenija ima dobru reprezentaciju. Istina je, nedostaje im nekoliko bitnih igrača... Ali, tim Јermenije koji počne meč uradiće sve da obraduje navijače. Nadam se, ipak, da ćemo mi pokazati zrelost i na najbolji način odgovoriti trenutku u kome se nalazimo" zaključio je Ivanović.

Utakmica Јermenija - Srbija igra se u subotu od 18 časova po srednjeevropskom vremenu uz direktan prenos na RTRS.