latinica  ћирилица
15/10/2014 |  07:59 | Autor: B92

UEFA htjela da se meč nastavi

Generalni sekretar FSS Zoran Laković kaže da je stigla "direktiva" od UEFA da se meč Srbija - Albanija nastavi, ali da gosti nisu bili u stanju da igraju.
Reprezentativci Srbije opraštaju se sa stadiona, nakon prekida utakmice - Foto: RTRS
Reprezentativci Srbije opraštaju se sa stadiona, nakon prekida utakmiceFoto: RTRS

"Održan je krizni sastanak službenih lica UEFA, sudija i predstavnika oba saveza. Bili smo u direktnoj vezi sa UEFA, a iz Niona je stigla direktiva da se nastavi i uputi posljednje upozorenje na stadionu da će meč biti prekinut i za najmanji incident. Iz UEFA su insistirali da se utakmica nastavi", rekao je Laković za RTS.

On je istakao da su igrači i stručni štab reprezentacije Srbije u tunelu na stadionu Partizana čekali predstavnike albanskog tima, ali da su oni u svlačionici nakon konsultacija, "odlučili da nisu u stanju da se koncentrišu i iz tih razloga meč nije nastavljen".

Na pitanje da li su Albanci tražili da se isprazni stadion, Laković je rekao da je bilo nekoliko opcija i da će sve biti prikazano u zvaničnim izvještajima.

"To ide na disciplinsku komisiju UEFA. Sigurno će tražiti i dopunske izvještaje, ali sigurno je da večeras ništa neće moći da se sazna od UEFA", rekao je Laković.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je nakon skandalozne provokacije albanskih navijača, zbog opšteg meteža na terenu i tuče koja je uslijedila.

Među navijačima koji su ušli na teren poslije prekida meča, našao se i vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov.