latinica  ћирилица
16/10/2014 |  07:03 | Autor: B92

Platini: Šta da je dron nosio bombu?

Predsjednik UEFA Mišel Platini je na francuskoj televiziji TF 1 upitao šta bi bilo da se na dronu našla bomba umjesto zastave na meču Srbija – Albanija.

On je dodao i da je prekid ovog meča sraman.

Platini je saopštio da će "svakako biti pokrenuta disciplinska istraga", dodavši da se čeka izvještaj sudije, delegata "i jednog zvaničnika za bezbjednost koga smo poslali specijalno jer smo znali da je to susret potencijalne opasnosti".

Platini je podvukao da je sve što se desilo "tužno, ali se mora paziti jer postaje opasno, naročito tamo gdje postoji ogromna politička napetost".

Belgijski dnevnik Dernijer er je na internet stranici istovremeno saopštio da je UEFA već pokrenula istragu i naveo da se "Srbiji zamjera bacanje petardi i baklji, loš nadzor nad gledaocima, ulazak u teren navijača, manjkave organizacije i korišćenje lasera".

"Albanija je na udaru zbog odbijanja njenih fudbalera da nastave da igraju i zbog razvijanja nedozvoljene zastave", ukazuje belgijski list.

Dernijer er takođe kaže da je predsjednik FIFA Sep Blater preko tvitera predočio da "fudbal nikad ne smije da se koristi za političke poruke" i naglasio da odlučno osuđuje ono što se desilo u Beogradu".