latinica  ћирилица
19/10/2014 |  10:59 | Autor: RTRS

Tadić piše stranice istorije Premijer lige

Fudbaler Sautemptona obilježili su fudbalski vikend sjajnom pobjedom nad Sanderlendom (8:0), uz spektakularnu partiju srpskog fudbalera Dušana Tadića.

Nekadašnji igrač Vojvodine, Groningena i Tventea blistao je na Sent Meriju sa pogotkom i četiri asistencije, pa je, logično, ponio zvanje igrača meča.

"Sveci" su odigrali meč bez greške i učvstili se u samom vrhu najjače lige svijeta istorijskim trijumfom sa 16 osvojenih bodova iz osam kola, dok se Srbin našao u društvu Denisa Berkampa, Hose Antonija Rejesa i Ceska Fabregasa.

Dušan je postao tek šesti igrač u istoriji Premijer lige koji je uspio da namjesti četiri gola svojim saigračima, a osim pomenute trojice, na toj listi nalaze se još Emanuel Adebajor i Santi Kasorla.

Koliko je fenomenalni ofanzivni vezista važan za igru svojih ekipa najbolje oslikava podatak da je zaslužan za 24 gola u isto toliko mečeva u 2014. godini! Takođe, sa četiri tačna pasa protiv "crnih mačaka" stigao je do 60. asistencije od jula 2010. (54 u Erediviziji, 6 u PL).

Tadić je bio egzaltiran poslije meča i prvog gola u Premijer ligi, a u izjavi je objasnio da je trenutak u kom vidi da lopta ulazi u mrežu Sanderlenda poseban u njegovoj karijeri.

"Veoma poseban trenutak za mene, posebno poslije utakmice protiv KPR, u kojoj sam propustio mnogo šansi. Čak je i Gracijano došao do mene da proslavimo, ali na kraju je važan timski nastup. Bitno je da svi radimo svoj posao", Gracijanov je da postiže golove, a moj da asistiram i pogađam mreže. Potrebno je da budemo na raspolaganju timu. Ovo je pobjeda cijelog Sautemptona – tima i navijača. Ako budemo igrali timski dobro, niko nas ne može zaustaviti", rekao je Tadić.