latinica  ћирилица
19/10/2014 |  13:46 | Autor: SRNA

Pale: Služen parastos za poginule radnike Famosa

Parastosom i polaganjem vijenaca i cvijeća, danas je u Palama na spomen-obilježju u krugu fabrike "Famos" Koran odata počast za 28 radnika ovog preduzeća, koji su kao borci Vojske Republike Srpske poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Pale - pomen - Foto: SRNA
Pale - pomenFoto: SRNA

Vijence i cvijeće na spomenik radnicima "Famosa" položile se delegacije opštinske Boračke organizacije, Skupštine opštine, SUBNOR-a Pale, Crvenog krsta Republike Srpske, članovi porodica poginulih boraca i predstavnici javnog života Pala.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je da se na ovaj način želi otrgnuti od zaborava stradanje pripadnika VRS i njegovati tekovine Odrbrambeno-otadžbinskog rata. On je naglasio, da kada je u pitanju boračka populacija, vlast Srpske mora da se pobrine za njihov bolji egzistencijalni i ekonomsko-socijalni status u društvu.

"Moraju se stvoriti uslovi i ambijent za otvaranje novih radnih mjesta i, donošenjem adkavatnih zakonskih propisa, prioritetno zapošljavati boračke kategorije", istakao je Parađina.

On je napomenuo da se u najtežoj socijalnoj poziciji nalaze demobilisani borci, te da prioritete u zapošljavanju moraju imati i djeca poginulih boraca, čiji su očevi dali živote za stvaranje Republike Srpske i odbranu svog naroda.