latinica  ћирилица
20/10/2014 |  09:52 | Autor: RTRS

Završni Masters: Ana na otvaranju sa Serenom

Mečevima prvog kola u Singapuru, danas počinje završni Masters za najbolje teniserke svijeta.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nalazi se u "crvenoj grupi" i svoj prvi meč odigraće danas, sa početkom od 13.00 časova, a protivnica će joj biti prva igračica svijeta Serena Vilijams.

Ivanovićeva protiv Vilijamsove ima negativan skor, do sada su se sastale osam puta, a srpska teniserka slavila je samo jednom.

"Očekujem težak duel protiv Serene, ali mislim da će biti vrlo zanimljiv. Ona je odlična teniserka, ali pobijedila sam je jednom i vjerujem da mogu to da ponovim", rekla je Ivanovićeva.

Ipak, teniserka iz SAD je istakla da je spremna za sve izazove na turniru u Singrapuru. Očigledno želi da sa novim peharom završi sezonu u kojoj je ponovo dominirala.

"Svako je došao ovdje da pobijedi. Mečevi će viti neizvjesni i spremna sam na to. Biću iskrena, ne interesuje me sa kim ću igrati. Možete me staviti protiv bilo koga, spremna sam. Ne mogu čekati da počne meč. Poznajem Anu i Simonu sa kojima ću igrati u ovoj grupi, a protiv Eženi se ove godine, nisam sastala ", rekla je Vilijamsova.

U "crvenoj grupi" igraju još Simona Halep i Eženi Bušar koje će se sastati takođe danas od 14.30.

U prvoj fazi turnira igraće svaka igračica protiv svake, dok će prolaz dalje obezbijediti dvije najbolje plasirane igračice iz grupne faze, koje će nastupiti u polufinalu.

Učesnice i "bijeloj grupi", završnog Mastersa u Singapuru su Marija Šarapova, Petra Kvitova, Agnješka Radvanjska i Karolina Voznijacki. Mečevi u toj grupi na programu su sutra, kada se sastaju Šarapova i Voznijacki (13.30), te Kvitova i Radvanjska (15.00).