latinica  ћирилица
20/10/2014 |  11:14 | Autor: sportal.rs

Turski mediji pred Bešiktaš : Beograd je "kritična zona"

Fudbaleri Bešiktaša gostovaće Partizanu u četvrtak u Beogradu, a meč Lige Evrope na stadionu u Humskoj izaziva veliku pažnju u medijima u Turskoj.

U tamošnjem dnevniku Hurijetu objavljen je tekst u kome se meč dvije crno-bijele ekipe povezuje sa nedavnim utakmicama, prekinutom kvalifikacionom između reprezentacija Srbije i Albanije i 147. "vječitom derbiju". U tekstu se spominje da je Beograd "opasan" i "kritična zona".

"Posljedice utakmice Srbije i Albanije i dalje se osjećaju. Tokom derbija zapaljena je zastava Albanije, a transparenti "Kosovo je Srbija" su bili na stadionu", napisano je u tekstu u kojem se se podsjeća da će na istom stadionu gostovati Bešiktaš.

Navedeno je da i je tokom utakmice Partizana i Crvene zvezde bilo tuča navijača, kao i da je glavni sudija Milorad Mažić dva puta prekidao meč zbog bakljade.

UEFA je prema istom izvoru ovaj meč označila kao visokorizičan. Spominje se i da bi podršku u Beogradu Bešiktašu mogli da pruže i novopazarski muslimani. Turski mediji takođe navode da bi navijači Partizana mogli da pale zastave Turske i Albanije.

Podsjetimo, Partizan je zbog uvredljivog transparenta okačenog tokom meča sa Totenhemom već kažnjen, a postoji mogućnost novih sankcija ukoliko se incidenti ponove. Poslije dva kola na tabeli grupe C Lige Evrope vodi Asteras Tripolis sa četiri boda, dok po dva imaju Bešiktaš i Totenhem. Partizan ima jedan bod. Utakmica 3. kola počeće u četvrtak u 21.05.