latinica  ћирилица
20/10/2014 |  14:34 | Autor: SRNA

Ambasador Indije u posjeti Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i nerezidentni ambasador Indije u BiH Malaj Mišra ocijenili su da Republika Srpska i Banjaluka imaju mogućnosti za saradnju sa Indijom, posebno u oblasti privrede i kulture.
Banja Luka: Gradonačelnik Gavranović sa ambasadorom Indije Malajem Mišrom - Foto: SRNA
Banja Luka: Gradonačelnik Gavranović sa ambasadorom Indije Malajem MišromFoto: SRNA

Gavranović je u Banjaluci rekao da je Indija već zastupljena u privrednom životu regije putem kompanije Mital, čije je sjedište u Prijedoru. Napomenuo je da je dogovoreno da u kalendar kulturnih dešavanja u Banjaluci za narednu godinu bude uvršten i jedan indijski događaj. Gradonačelnik je informisao ambasadora Indije u BiH o razvojnim planovima, mogućnostima i resursima kojima grad raspolaže.

Mišra je rekao da postoje šanse za saradnju u oblasti kulture, privrede i industrije. On je izrazio zadovoljstvo saradnjom BiH i Indije, ali i naglasio da je potrebno akcenat staviti i na Republiku Srpsku i Banjaluku. Ambasador je dodao da će u narednom periodu biti precizirani konkretni oblici saradnje.

"Želio bih da zahvalim gradonačelniku Banjaluke na susretu, ali i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na pobjedi i njegovom timu", zaključio je Mišra.