latinica  ћирилица
20/10/2014 |  17:58 | Autor: RTRS

CIK - Nekompletni rezultati glasanja u inostranstvu

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić dobio je 4.994 glasa birača koji su glasali poštom, u odsustvu, putem mobilnih timova, u Diplomatsko-konzularnim predstavništvima i na potvrđenim listićima, objavljeno je na sajtu Centralne izborne komisije BiH.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović osvojila je 2.415 glasova, a kandidat Stranke pravedne politike Goran Zmijanjac 749 glasova.

Prema preliminarnim, nezvaničnim, nepotpunim i nekompletnim rezultatima u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu na glasanju za člana Predasjedništva BiH iz Republike Srpske važećih je bilo 7.239 glasova poslatih putem pošte, 749 u odsustvu, putem mobilnih timova i u DKP-ovima, te 170 na potvrđenim listićima.

Za bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva Bih važećih je bilo 4.338 glasova poslatih putem pošte, 122 u odsustvu, putem mobilnih timova i u DKP-ovima, te 177 na potvrđenim listićima.

Kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dobio je 808 ovih glasova, Emir Suljagić iz Demokratskog fronta Željka Komšića 676, a nezavisni kandidat Mustafa Cerić 471.

Kandidat HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović dobio je 814 glasova, kandidat HDZ-a 1990 Martin Raguž 703, a kandidat Stranke pravde i povjerenja Živko Budimir 243.

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu prebrojani su i glasovi za ostale nivoe vlasti sa opštih izbora održanih 12. oktobra u BiH koji su objavljeni na sajtu CIK-a BiH.

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić dobio je 1.222 glasa, a kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Milorad Dodik 418 glasova birača koji su glasali poštom, u odsustvu, putem mobilnih timova, u DKP-ima i na potvrđenim listićima – navedeno je na sajtu Centralne izborne komisije BiH.

CIK je objavio da je za izbor predsjednika Srpske do sada prebrojano ukupno 7.676 važećih glasačkih listića koji su stigli poštom, 1.147 glasova u odsustvu, preko mobilnih timova i iz DKP mreže, te ukupno 181 potvrđenih glasačkih listića.

Kandidat A-SDA za predsjednika Republike Srpske Sejfudin Tokić dobio je do sada najviše, ukupno 2.189 glasova od ukupnog broja glasačkih listića koji se broje u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Prema preliminarnim, nezvaničnim i nekompletnim podacima, kandidat koalicije HDZ BiH, HSS, HKDU BIH, HSP Herceg Bosne Јosip Јerković dobio je 1.992 glasa, a kandidat koalicije "Domovina" Ramiz Salkić 1.894 glasa.

Kandidat SDP-a BiH Enes Suljkanović dobio je 499 glasa, a kandidat BPS-a Amir Horić 421.

Kandidat Stranke pravde i povjerenja Toma Sedlo dobio je 153 glasa, a ostali kandidati dobili su ispod 60 glasova.

CIK je objavio prve podatke iz Glavnog centra za brojanje i za ostale nivoe vlasti