latinica  ћирилица
22/10/2014 |  08:30 | Autor: RTRS

Nevrijeme pogodilo region

Zbog nevremena praćenog vjetrom i kišom širom Potkozarja došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.
kiša - Foto: TANЈUG
kišaFoto: TANЈUG

Iz prijedorske Elektrodistribucije saznajemo da je zbog olujnog nevremena od noćas bez struje veliki broj sela na području Prijedora, između ostalih Brezičani, Čejreci, Kevljani, Јugovci, Konjevići, Marićka, Јelovac, Donji Petrov Gaj, Puharska, Krivaja, Zecovi.

Kako saznajemo iz Elektrodistribucije Novi Grad, od noćas je bez struje selo Svodna i dolina rijeke Јapre. Bez napona je i deset trafo-stanica u pravcu prema Dobrljinu.

Iz Kozarske Dubice saznajemo da je zbog nevremena došlo do kvara na deset kilovoltnom vodu za Dubičku ravan.

Ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove.

Na području Banjaluke, prema informacijama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutros do 8.00 časova palo je 15 litara kiše po metru kvadratnom, a meteorolozi predviđaju obilnije padavine u Krajini prije podne.
Kiša će popodne biti slabija, dok se u predjelima iznad 400 metara nadmorske visine, na platou Manjače i prema Kneževu u poslijepodnevnim časovima očekuju snježne padavine.

Zbog najavljenog pogoršanja vremena, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izdao je nalog Zimskoj službi da bude u pripravnosti, i da po potrebi interveniše i prije zvaničnog početka rada 15. novembra.

Olujno nevrijeme u Semberiji jutros je, oko sedam časova, uzrokovalo kvarove na tri dalekovoda - Ciglana, Brezovo polje i Mesoprodukt, pa je bez struje bilo oko dvije i po hiljade domaćinstava.

Ekipe ''Elektro-Bijeljine '' su za nepuna dva časa vratile u sistem znatan dio postrojenja, pa je trenutno u prekidu napajanje električnom energijom oko 500 domaćinstava u Semberiji i nekoliko stotina u Ugljeviku i Pelagićevu.

Ekipe ''Elektro – Bijeljine'' i dalje su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Područje Zagreba noćas je pogodila snažna oluja praćena pljuskovima i grmljavinom, a u Gorskom kotaru mjestimično pada snijeg.

Crveni alarm oglašen je za Zagreb i širu okolinu, sjevernu Hrvatsku, Slavoniju i Baranju, te sjeverno primorje i Istru, a upozorava se i na moguće orkanske udare vjetra.