latinica  ћирилица
23/10/2014 |  10:15 | Autor: SRNA

Ministri o stanju u "Famosu"

Vlada Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra informaciju o stanju u Privrednom društvu "Famos" iz Istočnog Sarajeva.
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

Dnevnim redom je predviđeno razmatranje i Informacije o zahtjevu koncesionog preduzeća "Hidroelektrana Dabar" iz Trebinja kojim se traži saglasnost na investicionu odluku privremenog nadzornog odbora ovog preduzeća o izgradnji dovodnog tunela sa ulaznom građevinom i pristupnim tunelima.

Pred ministrima će se naći i informacije o stanju potraživanja Republike Srpske od Nove banke i načinu njegovog rješavanja, kao i o četrvrtom stendbaj-aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Vlada Srpske razmatraće i informaciju o Nacrtu sporazuma o saradnji u oblasti šumarstva i drvne industrije između Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske i FBiH, kao i prijedlog rješenja o davanju saglasnosti na ovaj sporazum.

Dnevnim redom predviđeno je i razmatranje izvještaja o saradnji institucija Republike Srpske sa Haškim tribunalom u 2013. godini.

Između ostalog, ministri bi trebali da razmatraju i izvještaj o analizi i planu aktivnosti o pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina, kao i prijedlog rebalansa finansijskog plana Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske za 2014. godinu.