latinica  ћирилица
24/10/2014 |  09:01 | Autor: RTRS

Obnova srednje škole u Šamcu do kraja novembra

Rekonstrukcija Srednje škole "Nikola Tesla" u Šamcu, koja je oštećena u majskim poplavama, trebalo bi da bude završena do kraja novembra, rekao je direktor ove škole Milivoje DŽombić.
Rekonstrukcija Srednje škole "Nikola Tesla" u Šamcu - Foto: SRNA
Rekonstrukcija Srednje škole "Nikola Tesla" u ŠamcuFoto: SRNA

Do sada je završeno 80 odsto radova, a obnovu finansira Program Ujedinjenih nacija za razvoj - UNDP.
DŽombić kaže da je u majskim poplavama uništeno prizemlje škole i zahvalio UNDP-u i ostalim donatorima koji pomažu njenu obnovu.

"U prizemlju je već obnovljeno osam učionica, radionica, biblioteka, kancelarije za pedagoga i psihologa, kompletna rasvjeta, toaleti, te sistem grijanja", rekao je DŽombić.

On je naveo da od danas počinje i rekonstrukcija sprata škole, te da će biti urađena i kompletna fasada.

"Od UNICEF-a smo dobili 180 stolova, 360 stolica, katedre za nastavnike i određen broj tabli, a od japanske Vlade smo dobili 17 tabli", rekao je DŽombić i dodao da se donatori stalno javljaju.

On je dodao da je predstavnik japanske Ambasade obećao donaciju od 20 kompjutera, foto-aparata, laserskog štampača i projektora, čija se isporuka očekuje u martu 2015. godine.

DŽombić ističe da je sa načelnikom opštine i direktorom Osnovne škole "Šamac" dogovoreno da četiri odjeljenja Srednje škole "Nikola Tesla" do kraja novembra nastavu pohađaju u zgradi ove osnovne škole.

Srednju školu "Nikola Tesla" pohađa 407 učenika od prvog do četvrtog razreda.