latinica  ћирилица
24/10/2014 |  09:23 | Autor: Agencije

Privedeno 19 navijača Bešiktaša

Devetnaest turskih navijača fudbalskog kluba Bešiktaš "dovedeno je u prostorije" Policijske uprave Beograd, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Od njih 19, petnaest je dovedeno zbog paljenja pirotehnike, a četvorica zbog remećenja javnog reda i mira.

Navijači Bešiktaša polupali su nekoliko autobusa GSP kojima su iz hotela Јugoslavija prevezeni na stadion Partizana.

Dvojica turskih navijača dovedena su u policiju zbog tuče, a dvojica - jer su razbili staklo u autobusu GSP.

Srpska Žandarmerija sinoć je bila primorana da interveniše prilikom prevoza navijača Bešiktaša na stadion Partizana u Beogradu pošto su pristalice turskog kluba izazvale incidente.

Turski navijači izazvali su haos još u hotelu, gdje su napravili bakljadu, a u autobusima su se ponašali nasilnički.

Pripadnici Žandarmerije uspjeli su da smire situaciju, pa su pristalice Bešiktaša sprovedene na sjevernu tribinu stadiona Partizana, otvorenu samo za njih iz bezbjednosnih razloga.

Utakmica 3. kola C grupe fudbalske Lige Evrope između Partizana i Bešiktaša završena je rezultatom od 4:0 za gostujući tim.

Početak utakmice bio je pod znakom pitanja jer je teren bio natopljen vodom pošto je tokom cijelog dana u Beogradu padala kiša.

Utakmica je održana u predviđenom terminu, pošto su zvaničnici ustanovili da je teren stadiona u Humskoj podoban za igru.

Kako je rečeno agenciji Beta u klubu, delegat Roland Ospelt iz Lihtenštajna i italijanski sudija Paolo Macoleni su konstatovali da utakmica može da se igra.

Trava na stadionu je nedavno promijenjena, a na novoj podlozi do sada su odigrane samo dvije utakmice, između Partizana i Crvene zvezde u srpskom prvenstvu, kao i reprezentacija Srbije i Albanije koja je prekinuta u 42. minutu.