latinica  ћирилица
25/10/2014 |  10:19 | Autor: SRNA

Prvi rođendan "Er Srbije"

Srpska nacionalna aviokompanija "Er Srbija" obilježava prvu godišnjicu rada, a proslavi tim povodom večeras će u Beogradu prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Aviokompanija "Er Srbija" zvanično je počela da radi promotivnim letom na redovnoj liniji Beograd - Abu Dabi. - Foto: SRNA
Aviokompanija "Er Srbija" zvanično je počela da radi promotivnim letom na redovnoj liniji Beograd - Abu Dabi.Foto: SRNA

Proslava će biti organizovana u 19.00 časova, u Skupštini grada Beograda, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Ova kompanija, koja je zamijenila nekadašnji ЈAT, počela je sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbije 26. oktobra prošle godine i u prethodnih godinu dana rada uvela mnoge nove linije i povećala broj putnika i prihode.

"Er Srbija" će zvanično obilježiti svoj prvi rođendan na godišnjicu datuma kada je prvi od novih aviona "erbas A319" letio iz Beograda za Abu Dabi, a u znak uspješnog poslovanja i obilježavanja godišnjice rada ova kompanija je pokrenula niz promotivnih kampanja.

Sada leti do više od 39 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku sa matičnog međunarodnog beogradskog aerodroma "Nikola Tesla Beograd" u putničkom i teretnom saobraćaju.

Nudi i prekookeanske letove do Azije, Australije i Јužne i Sjeverne Amerike u saradnji sa kod-šer partnerima i sa kompanijom "Etihad ervejz", svojim akcionarom sa 49 procenata vlasničkog udjela.

Aviokompanija trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona.

Predstavnici "Etihad ervejza" i Vlade Srbije su 1. avgusta 2013. potpisali ugovor o strateškom partnerstvu o formiranju nove nacionalne aviokompanije Srbije kao nasljednika "Јat ervejza".