latinica  ћирилица
25/10/2014 |  12:22 | Autor: sportal.rs

Đurić: Ko je pustio pijane navijače i Bogdanova na stadion?

Evropska fudbalska unija u petak je zbog incidenata na meču između Srbije i Albanije koji je prekinut u 41. minutu odlučila duel da registruje rezultatom 3:0 za "orlove", ali i da im oduzme tri boda.
Dragan Đurić - Foto: B92
Dragan ĐurićFoto: B92

Takođe, Srbija  će naredna dva meča u Srbiji igrati pred praznim tribinama. Fudbalski savez Srbije je kao i FS Albanije kažnjen sa po 100.000 evra.

Predsjednik Partizana Dragan Đurić je kao glavne krivce etiketirao državne organe jer nisu ništa uradili na sprječavanju ulaska huligana na stadion Partizana.

"Krajnje neobjektivna odluka UEFA, ali državni organi bi trebalo da se zamisle zašto su dozvolili da dođe do ovakve odluke. Trebalo bi srpskoj javnosti da kažu zašto je dozvoljeno da 100 pijanih navijača sa vođom iz Đenove bude pušteno na stadion. Da li hoćemo "srpski Hejsel"? Neko je želio da se desi krvoproliće, to su željeli i u Đenovi, to su isti kreatori", rekao je Đurić za Novosti.

Prvi čovjek Partizana kaže da su brojni signali uoči meča ukazivali da bi moglo da dođe do nemilih scena i da je čak i komesar za bezbjednost FSS nedvosmisleno upozoravao na tu mogućnost.

"Gospodin Mirkov je na vrijeme obavijestio državne organe i intervenisao kod njih tim povodom, ali niko nije reagovao. Da navijači nisu ušli ne bi bilo kazne, bilo bi 3:0 za nas. Zaboravili smo Đenovu, šta bi sa istragom? Sve je to sramno, sve je to ista družina. Јavno pitam zašto MUP nije objelodanio istragu iz Đenove, rekli su da je sve završeno!? U čemu je problem? Dogodila se nova Đenova, kad će se počinioci izvesti pravdi? Žao mi je naših momaka koji igraju za reprezentaciju, koji oni motiv poslije svega više imaju da igraju?".

Đurić nije u potpunosti odbacio ni odgovornost FSS, pa apeluje na Savez da kaže javnosti kako je ostavljen da se sam bori sa huliganima.

"Žao mi je ljudi iz FSS. Neka objasne koga su obavijestili, kome su slali mejlove sa unaprijed izrežiranim scenariom, pa neka ti koji su dobili dopise objasne zašto nisu reagovali i preduzeli mere, to je njihova obaveza. Isto tako, neka kažu ko je naredio da policija ne bude unutar stadiona oko cijelog terena.