latinica  ћирилица
25/10/2014 |  12:32 | Autor: sportal.rs

Interov odgovor Јuventusu: Nećete mijenjati istoriju

Fudbalski klub Inter uputio je oštar odgovor predsjedniku Јuventusa Andrei Anjeliju koji je tokom govora na zasjedanju Upravnog odbora prvaka Italije, jasno poručio "neroazurima" da im nikada neće priznati titulu osvojenu 2006. godine, koju u Јuventusu i dalje računaju kao svoju.

Podsjetimo, te godine "Stara dama" je završila sezonu na prvom mjestu, ali je istragom u aferi "Kalčopoli" utvrđeno da je klub iz Torina namještanjem utakmica ostvario cilj. Prvi čovjek Јuventusa je takođe na neprimjeren način ispratio u penziju doskorašnjeg počasnog predsjednika Intera Masima Moratija i prvog čovjeka "neroazura" u vrijeme "Kalčopolija".

"Bio je lud za fudbalom, toliko lud da priznaje titulu osvojenu 2006. godine", rekao je Anjeli, prenose italijanski mediji.

Nije dugo prošlo, uslijedio je odgovor milanskog kluba.

"Fudbalski klub Internacionale sa žaljenjem konstatuje da je predsjednik Јuventusa Andrea Anjeli još jednom pokušao da iskrene činjenice i promijeni istoriju ", navodi se u saopštenju Intera.

"Nažalost po njega, i za italijanski fudbal u cjelini, 2006. je bila katastrofalna godina u kojoj je titula šampiona legitimno dodjeljena Interu od strane Fudbalskog saveza Italije, a Јuventus je izbačen u Seriju B zajedno sa svojom reputacijom. To su činjenice. Nikome nećemo dozvoliti da ih mijenja kao da nisu postojale", stoji u poruci "neroazura".

Јuventus i dalje računa dvije titule osvojene u sezonama 2004/2005. i 2005/2006. godine, iako im to ne priznaju ni FS Italije, ni UEFA, ni FIFA.