latinica  ћирилица
29/10/2014 |  14:55 | Autor: RTRS

Kup Srbije: Rad izbacio Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde završili su nastup u Kupu Srbije.

Igrači Nenada Lalatovića poraženi u meču osmine finala od Rada rezultatom 1:0.

Јedini gol na susretu postigao je Perić u 50. minutu meča. Fudbaler Rada je odlično reagovao na proigravanje Veselinovića u kaznenom prostoru Zvezde i lako pogodio za 1:0.

Od 70. minuta meča Zvezda je krenula ofanzivnije, pa je u sljedećem minutu meča umalo stigla do izjednačenja. Mijailović uputio centaršut, lopta preletjela sve igrače i otišla na drugu stativu, gdje je dočekao Darko Lazović i pogodio prečku gola Radunovića.

Nastup među osam najboljih izborila je i Јagodina, koja je sa 3:0 slavila u Kragujevcu. Spartak je četvrtfinale izborio pobjedom od 2:0 u meču sa Proleterom.

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale pošto su večeras u Novom Sadu, u osmini finala, savladali ekipu užičke Slobode sa 1:0.

Branilac trofeja Vojvodina srušila je otpor Užičana kod kuće mnogo teže nego što se očekivalo.

Alivodić je donio rano vođstvo i činilo se da će u nastavku ekipa Zorana Marića rutinski odraditi posao, međutim, Sloboda se znalački branila odolijevajući pritisku domaćina i malo je nedostajalo da priredi iznenađenje.

Na kraju, jednim ali vrijednim golom, Novosađani su se zasluženo probili među osam najboljih timova nacionalnog kupa.

Fudbaleri beogradskog Voždovca plasirali su se u četvrtfinale pošto su u Gornjem Milanovcu, savladali ekipu domaćeg Metalca boljim izvodjenjem penala sa 5:4. Susret je nakon 90 minuta igra završen bez golova (0:0).

 

Kup Srbije, osmina finala:

srijeda, 29. oktobar:
Spartak – Proleter 2:0
Radnički 1923 – Јagodina 0:3
Radnički – Inđija 0:0 (penali)
Rad – Crvena zvezda 1:0
Vojvodina – Sloboda 1:0
Metalac – Voždovac 4:5

srijeda, 19. novembar:
OFK Beograd – Čukarički (13.00)
Partizan – Sloga (13.00)