latinica  ћирилица
30/10/2014 |  15:49 | Autor: RTRS

Rajfajzen banka-donacije dječijih igrališta

Rajfajzen banka će i ove godine Svjetski dan štednje obilježiti aktivnostima usmjerenim na djecu, kao nosioce budućnosti, i u skladu s tim doniraće dječija igrališta vrtićima u Goraždu, Travniku i Bijeljini, čija ukupna vrijednost iznosi 60.000 KM.
Obilježavanje Svjetskog dana štednje - Foto: SRNA
Obilježavanje Svjetskog dana štednjeFoto: SRNA

"Sa zadovoljstvom i ove godine nastavljamo našu praksu da sredstva namijenjena nabavci promotivnog materijala i čestitki, povodom Svjetskog dana štednje, usmjeravamo u donacije dječijih igrališta čiji je sastavni dio Rafa Žirafa, simbol naše dječije štednje", rekao je direktor Rajfajzen banke Karlhajnc Dobnig.

Prema njegovim riječima, ova banka u skladu sa strategijom održivosti kontinuirano nastoji da promoviše trajne vrijednosti, da razvija svijest djece o važnosti štednje i njenoj korisnosti za društvo, te da doprinese poboljšanju uslova u kojima najmlađi provode vrijeme.

Pomenute donacije igrališta rezultat su zajedničkog projekta Rajfajzen banke i kompanije "Vestern junion" čiji je Banka zastupnik za BiH, saopšteno je danas iz Rajfajzen banke.

U okviru ovog projekta koji se, povodom Svjetskog dana štednje, realizuje još od 2008. godine, do sada je donirano više od 15 igrališta, koja su opremljena rekvizitima koji zadovoljavaju sve tehničke i druge standarde i koji su u potpunosti neškodljivi za okolinu, te prilagođeni uzrastu djece kojima su namijenjeni.

Takođe, ovogodišnji Svjetski dan štednje Rajfajzen banka će obilježiti posjetama djece poslovnicama banke širom BiH. Na taj način će 420 mališana, iz 15 vrtića i osnovnih škola, imati priliku da se upoznaju o radu Banke, te sa pojmom štednje, njenim značajem, kao i razlozima za štednju, a na kraju će im biti uručeni i prigodni pokloni.

Svjetski dan štednje slavi se 31. oktobra, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. godine u Milanu.

Učesnici kongresa su se usaglasili da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva, čime je započeta era promišljanja o očuvanju postojećih resursa i promjena u njihovom korištenju.