latinica  ћирилица
30/10/2014 |  17:20 | Autor: RTRS

CIK: Ponovno brojanje glasova sa 23 biračka mjesta

Centralna izborna komisija BiH je, razmatrajući zahtjeve za ponovno brojanje, donijela odluke kojim se nalaže brojanje glasačkih listića sa 23 biračka mjesta za pojedine izborne nivoe.

Brojanje će biti obavljeno sutra, 31. oktobra, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu. Po nalogu CIK BiH danas je u Glavnom centru za brojanje glasova izvršeno ponovno brojanje glasačkih listića sa pet biračkih mjesta u četiri osnovne izborne jedinice za pojedine izborne nivoe. Nalog je uslijedio nakon razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje.

Prema nalogu CIK, ponovno brojanje glasačkih listića obavljeno je sa dva biračka mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad, te po jednom u Bužimu, Šekovići i Orašje.

Navedenom brojanju glasačkih listića mogli su prisustvovati akreditovani posmatrači političkih subjekata za biračka mjesta sa kojih se vrši brojanje i to onih političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koje se vrši brojanje, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje, ali i kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje.