latinica  ћирилица
30/10/2014 |  18:43 | Autor: RTRS

Marej ubjedljiv protiv Dimitrova

Britanski teniser Endi Marej po peti put je obezbijedio plasman na završni Masters u karijeri, ubjedljivom pobjedom nad Grigorom Dimitrovom.
Endi Marej - Foto: TANЈUG
Endi MarejFoto: TANЈUG

U derbiju dana na ATP Mastersu u Parizu, Marej je pobijedio Dimitrova sa 6:3, 6:3, poslije samo 69 minuta igre.

Endi je tako i matematički obezbijedio put u London, zahvaljujući nevjerovatnoj formi u posljednjih mjesec dana i dvije osvojene titule.

U četvrtfinalu turnira u Parizu igraće protiv boljeg iz meča Novak Đoković - Gael Monfis.

U španskom duelu pobijedio Ferer

Španac David Ferer nastavio je sa odličnim partijama u oktobru, pa je u španskom derbiju lako izašao na kraj sa Fernandom Verdaskom. Ferer je sa 6:1, 6:2 pobijedio Verdaska i tako zadržao realne šanse da se kao osmoplasirani nađe u Londonu.

David je u prvom napravio dva, a u drugom setu tri brejka i lagano završio posao u osmini finala.

Iznenađenje je priredio Јužnoafrikanac Kevin Anderson, koji je poslije velike borbe i čak 38 gemova izbacio četvrtog igrača svijeta Stanislasa Vavrinku. Uobičajeno, iznenađenje bi bilo i veće, ali je poznato da igrači koji su obezbijedili završni Masters često kalkulišu u Parizu, što se ponovilo i ove godine.

Anderson je slavio rezultatom 6:7, 7:5, 7:6, iako je pri rezultatu 5:4 u odlučujućem setu Vavrinka servirao za prolaz dalje. Teniser iz Јužne Afrike će se u borbi za polufinale sastati sa Tomašom Berdihom, koji je sa 7:5, 6:3 dobio Felisijana Lopesa.