latinica  ћирилица
30/10/2014 |  21:27 | Autor: RTRS

Nova banka obilježila 15 godina rada

Nova banka proslavila je večeras 15. godišnjicu poslovanja.

Povodom ovog jubileja, u Banskom dvoru u Banjaluci priređena je prigodna svečanost, kojoj je prisustvovao predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik. Predsjednik Srpske je izjavio je da je Nova banka postala jedna od najznačajnijih finansijskih institucija u Republici i da predstavlja njenu stabilnost.

Dodik je izrazio uvjerenje da Novu banku čeka još mnogo uspješnih godina rada, kao i da ohrabruje što to je Nova banka u većinskom domaćem vlasništvu, što pokazuje sposobnost Republike Srpske da upravlja finansijskim sektorom. Prema njegovim riječima, Nova banka pokazuje i veliku društvenu odgovornost i ostvaruje veliki socijalni aktivizam. 

- Samo zajedničko okupljanje oko velikog cilja može doprinijeti da svi budemo uspješni - poručio je Dodik.

Milan Radović, generalni direktor Nove banke, istakao je da u godini jubileja mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima, jer ova banka danas raspolaže aktivom od 1,6 milijardi KM i po tome je lider u Republici Srpskoj, a nalazi se i na trećem mjestu u BiH.

Radović je istakao da će Nova banka i u budućem vremenu nastaviti sa uspješnim poslovanjem, prije svega, građenjem mreže poslovnica i intenzivnim ulaganjem u razvoj proizvoda, tehnologija i ljudskih resursa.

- Smatram, da možemo biti veoma konkurentni u odnosu na ostale banke, a konkurencija podstiče i sniženje cijena proizvoda i usluga, što je pozitivno za sve građane u okruženju u kojem Nova banka posluje - naglasio je Radović.

On je najavio da će u narednoj godini Nova banka proširiti poslovanja na još tri lokacije, od kojih su dvije u Federaciji BiH i jedna u Republici Srpskoj.