latinica  ћирилица
31/10/2014 |  10:30 | Autor: sportal.rs

Mačvan ambasador projekta "Zdravo rastimo"

Savez za školski sport Srbije će u saradnji s kompanijom "Nestle Adriatik" u školskoj 2014/2015. godini realizovati projekat "Zdravo rastimo" koji ima za cilj da edukuje učenike 7. razreda osnovne škole o važnosti pravilne ishrane i bavljenja fizičkom aktivnošću.

U Projekat će biti uključeno 42 osnovne škole, 3.850 učenika, iz 10 gradova Srbije. Projekat je odobren i ima pozitivno mišljenje Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Edukativni materijali kreirani su od strane stručnjaka nutricionizma i usklađeni s preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Јovanović Batut".

Košarkaš Partizana NIS Milan Mačvan je zvaničan promoter i sportski ambasador projekta, koji će na taj način pomoći u formiranju zdravih životnih stilova:

"Zahvalio bih se na ukazanoj prilici da budem ambasador ovakvog projekta. Sve više ima mladih ljudi, koje viđam na ulici, koji ne vode računa o sebi i prije svega o ishrani. Potrebno je probuditi svijest prvenstveno kod djece školskog uzrasta, ali i njihovih roditelja, kao i kod onih koji predstavljaju uzor mladima da se to stanje poboljša. Ishrana je kultura svakog čovjeka. Mnogo je ljepše vidjeti nekoga ko vodi računa o sebi, to se odmah primjeti. Zdrava ishrana je i jedan vid higijene. O ishrani mora da se vodi računa, kroz svaki obrok i svaki dan, a ne samo da se ide na neke bjesomučne dijete i da se poslije sve to uništi. Mladi ljudi treba da vode računa o tome, da izbjegavaju brzu hranu i sve što bi moglo da im naškodi i da kroz ovakve programe uvide gdje prave greške", istakao je krilni igrač crno-bijelog tima, Milan Mačvan, prenosi zvanični sajt kluba.