latinica  ћирилица
31/10/2014 |  11:34 | Autor: sportske.net

Mančester u pripravnosti pred derbi

Nedjelja nam u engleskoj Premijer ligi donosi veliki derbi Mančestera, susret Sitija i Јunajteda.

Međutim, sve na ostrvu brine da će neko na derbiju probati isto što i Albanci u Beogradu.

Albanci su svima dali ideju, policija Mančestera će biti u pripravnosti, podsjetimo navijač je uhapšen poslije meča između Sitija i Totenhema upravo zbog drona koji je nadletao "Etihad".

Kolika je zabrinutost da će ovakve stvari ometati derbi neka posvjedoči činjenica da će stadion nadlijetati helikopter, veliki broj policajaca će biti na meču, a svako ko pokuša da učini isto što i Albanci u Humskoj, biće odmah uhapšen.

U ovom trenutku priča se da postoje operativne informacije o mogućim problemima, ne samo s dronovima već s pirotehnikom i sličnim stvarima.

Veliki broj pasa će biti angažovan kako bi "namirisao" probleme tog tipa, a dodatnu zabrinutost pojačava činjenica da se zabrana prisustvovanja mečevima ističe nekim poznatim huliganima sa obje strane.

To je uvijek opasnost. Problemi van stadiona, kad je okršaj gradskih rivala, su redovna pojava, a na terenu je problema bilo kada je Rio Ferdinand pogođen novčićem slaveći gol Van Persija u samom finišu 2012.

Potparol policije je rekao da su sposobni da odgovore bezbjedonosnim izazovima jedne ovakve utakmice, da je uvedena "nulta tolerancija" i da će najmanji ispadi biti žestoko sankcionisani.

Oko 400 policajaca na stadionu i još na prilazima "Etihadu" će se postarati da sve protekne u najboljem redu, ali kako rekosmo, strah od drona preovladava jer na to nisu navikli i s tim se prvi put suočavaju.