latinica  ћирилица
31/10/2014 |  12:12 | Autor: Glas Srpske

Na turniru "Radovan Bisić" bokseri iz 12 zemalja

Na 13. međunarodnom bokserskom turniru "Radovan Bisić", koji će 14. i 15. novembra biti održan u dvorani "Obilićevo", trebalo bi da nastupe takmičari iz najmanje deset zemalja.

Ovo je potvrdio Mirko Јokić, šef stručnog štaba Slavije, koja je organizator ove smotre.

"Na ovoj smotri trebalo bi da nastupe takmičari iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, BiH, Švajcarske, Slovačke, Njemačke i Austrije, a dolazak su najavili i bokseri iz Poljske i Mađarske. To je garancija da će i ova smotra biti na nivou prethodnih, ako ne i bolja", naglasio je Јokić.

Strateg Banjalučana naglasio je da će boje Slavije na ovom takmičenju braniti četvorica boksera.

"Slobodan Јekić će nastupiti u kategoriji do 56 kilograma, Mario Aleksić do 60, Јovan Stjepanović do 69, a Darko Kučuk do 91 kilogram. Vjerujem da će dostojno reprezentovati banjalučki, ali i boks Republike Srpske. Inače, planirano je da prvog dana smotre, u petak, 14. novembra, budu održane polufinalne borbe sa početkom od 18 časova, a dan kasnije, u subotu, finalni mečevi od 15 časova", naglasio je Јokić.

U nedjelju bi u Banjaluci trebao da se održi revanš meč finala Kupa Republike Srpske između Slavije i Radnika u kojem bi Bijeljinci branili prednost od 11:5 iz prvog meča.

"Od toga neće biti ništa, jer su iz rukovodstva Radnika obavijestili da zbog teške materijalne situacije nisu u mogućnosti da doputuju u Banjaluku. Ispalo je to krajnje nekorektno od Bijeljinaca, jer smo već obezbijedili dvoranu, ali i imali druge troškove u vezi s organizacijom. Ovaj meč trebalo je da našim bokserima bude i generalna proba za turnir 'Radovan Bisić', ali od toga, nažalost, neće biti ništa" - dodao je Јokić.

Dosadašnji pobjednici

1997. Dejan Јovanović (SR Јugoslavija)

1999. Geard Ajetović (SR Јugoslavija)

2001. Bojan Rosić (BK Slavija)

2003. Nikola Sjekloća (Srbija i Crna Gora)

2005. Nikola Sjekloća (Srbija i Crna Gora)

2006. Zoran Mitrović (Srbija)

2007. Aleksej Šerbakov (Srbija)

2008. Darko Kučuk (BK Slavija)

2009. Predrag Kovačević (BK Slavija)

2010. Stevo Zolak (BK Slavija)

2012. Velibor Vidić (BK Slavija)

2013. Bojan Aladžić (BK Slavija)