latinica  ћирилица
31/10/2014 |  13:12 | Autor: sportal.rs

Lalatović demantovao navode o ostavci

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović demantovao je pisanje pojedinih medija da je razmišljao o ostavci poslije poraza od Rada i eliminacije u Kupu.

On se navodno povjerio bliskim prijateljima da snosi odgovornost za loše igre ekipe i da će se povući s pozicije trenera. Lalatović je takve navode ocijenio kao neistinite.

"Naravno da tako nešto nisam izjavio, to je još jedna glupost novinara", rekao je Lalatović i dodao: "Kao velikom zvjezdašu koji je ponikao u ovom klubu naravno da mi ne prija kad izgubimo utakmicu i ako neko treba da preuzme krivicu za to, to sam ja. Ali trenutno ne razmišljam o ostavci. Imam podršku kluba i kada budem riješio da odem, znaćete".

Zvezda u nedjelju od 13 sati na Vračaru igra meč 11. kola protiv Rada, od koga je u srijedu na istom mjestu poražena 1:0 u osmini finala Kupa.

"Prvo poluvrijeme smo nažalost izgubili, prema mom mišljenju nesrećno. Okrećemo se drugom koje je najbitnije za nas u ovoj sezoni, jer bi eventualnom pobjedom ostali u trci za titulu, i iskupili bismo se i za prethodni poraz. Sigurno da neće biti lako igrati s nekim dva puta i pobijediti. Nadam se da ćemo odigrati mnogo bolje nego u Kupu. Crveno-bijele, ali i igrače Rada, ponovo očekuje težak teren na Vračaru, koji je u određenoj mjeri bio uzrok loše igre ekipe u srijedu. Loš teren nije izogovor. Јednostavno moramo da igramo bolje nego što smo odigrali i da pojačamo pas igru. Ne smijemo previše da preskačemo igru, već da naše napadače "tražimo" pasovima, jer Јović mnogo bolje igra nogom nego glavom. On je u tom meču protiv Rada promašio u situaciji iz koje je teže promašiti nego postići gol. Kasnije smo imali još neke šanse, pa smo primili gol, a zna se da je ekipa koja se brani uvijek u lakšoj poziciji u takvim uslovima", rekao je trener crveno - bijelih. 

Zvezda poslije 10 kola ima 23 boda, dva manje od Vojvodine i Partizana koji se sastaju u nedjelju od 19 sati.