latinica  ћирилица
31/10/2014 |  14:52 | Autor: SRNA

Uhapšen prevarant - Obećavao novac poplavljenim Dobojlijama

Dobojska policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali B.Š. iz ovog grada zbog sumnje da je počinio četiri krivična djela prevare, obećavajući novac za sanaciju poplavljenih objekata, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

B.Š. je osumnjičen da je u septembru i oktobru prevario tri sugrađanina koje je susretao na ulici ili ispred zgrade gdje stanuju, obećavajući im pomoć u ostvarivanju prava na donaciju za saniranje štete na poplavljenim objektima.

B.Š. je od oštećenih tražio 150 ili 250 KM da bi u njihovo ime otvorio žiro-račun na koji bi navodno bili uplaćeni obećani novčani iznosi.

Nakon što ih je doveo u zabludu da imaju otvoren žiro-račun, on je od oštećenih tražio još 150 ili 250 KM na ime dodatnih administrativnih troškova koje je navodno potrebno uplatiti da bi obećani novac mogao biti uplaćen u kratkom roku.

Protiv B.Š. već je podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo prevara, zbog osnova sumnje da je 14. oktobra doveo u zabludu sugrađanku od koje je uzeo 60 KM na ime navodnog otvaranja žiro-računa, a potom 40 KM na ime dodatnih troškova, obećavši joj uplatu novca za saniranje poplavljenog objekta.

Prijavljeni je krajem avgusta i početkom septembra posudio određen iznos novca od njemu poznatog lica, od koga je više puta posuđivao i automobil koji je vraćao sa praznim rezervoarom, iako je obećao da će izmiriti troškove utrošenog goriva.

On je krajem oktobra poznaniku na ime izmirenja duga dao pet prstena za koje je tvrdio da su zlatni, ali je oštećeni provjerom utvrdio da je riječ o bižuteriji. Na ovaj način oštećenom je pričinjena materijalna šteta od oko 600 KM.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, B.Š. će, uz saglasnost dežurnog tužioca, biti pušten na slobodu, a Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.