latinica  ћирилица
02/11/2014 |  20:09 | Autor: vecernjenovosti

Protest Albanaca u Nionu: Vrijeđanje Srba i ponovo dron

Okupljeni su tokom protesta pjevali albanske nacionalističke pjesme i uzvikivali parole protiv Srbije i evropske "kuće fudbala", a u jednom trenutku su lansirali i dron s albanskom zastavom.

Prema pisanju internet portala “Kurir.rs“ Albanci su juče protestovali ispred sjedišta evropske “kuće fudbala“ skandirajući uvredljive poruke na račun Srbije.

Iako su najavljivali više hiljada demonstranata, na jučerašnjem protestu ispred sjedišta UEFA u Nionu pojavilo se tek nekoliko stotina Albanaca, koji su, nezadovoljni odlukom Disciplinske komisije, pred evropskom “kućom fudbala“ lansirali dron sa zastavom svoje zemlje, kako “Kurir“ piše.

Dugo najavljivani skup nezadovoljnih Albanaca nije naišao na veliki odziv među njihovom dijasporom, pa se juče ispred sjedišta UEFA pojavilo tek nekoliko stotina ljudi. Okupljeni su tokom protesta pjevali albanske nacionalističke pjesme i uzvikivali parole protiv Srbije i evropske “kuće fudbala“, a u jednom trenutku su lansirali i dron s albanskom zastavom.

Protestni skup pod nazivom “Ponosni crveno-crni“ imao je cilj da čelnicima UEFA ukaže na “nepravdu“ zbog odluke Disciplinske komisije da meč u Beogradu registruje trijumfom Srbije sa 3:0.