latinica  ћирилица
15/11/2014 |  07:55 | Autor: Agencije

Advokat: Razmisliću o ostavci

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da će razmisliti o ostavci poslije vecerašnjeg poraza od Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Ovo je prva užasna utakmica od kada sam ja selektor. Ako neko treba da se krivi, onda sam to ja. Da, razmisliću o ostavci i svom daljem statusu. Preuzeo sam posao jer sam mislio da imamo tim koji može da se kvalifikuje, ali nekoliko mjeseci kasnije svi smo pod ogromnim pritiskom. Fer je i korektno da sjednem i razgovaram sa čelnicima Saveza", rekao je Advokat novinarima poslije utakmice.

Srbija je u utakmici odigranoj na stadionu Partizana bez prisustva publike, sa 1:3 izgubila od Danske i tako umanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Tim Srbije iz tri utakmice ima jedan bod, šest manje od Danske, pet od Portugala, a ispred je još i selekcija Albanije.

"Sve je počelo na utakmici sa Albanijom i sada se samo reflektuje, očigledno je preveliki pritisak na igračima. Ovo je katastrofalan početak kvalifikacija", ocenio je Advokat.

"Orlovi" su od četvrtog minuta vodili sa 1:0, ali su odmah potom drastično pali u igri, te su Danci do kraja utakmice prevladali.

"Uprkos vođstvu i dobroj prilici odmah potom, poslije toga je na terenu postojala samo jedna ekipa. Bili smo daleko od gola, od prilika. Nismo djelovali kao ekipa. Bilo je mnogo pritiska i problema, sve je počelo poslije utakmice sa Albanijom", kazao je Advokat.

Selektor Srbije je dodao da, pored Aleksandra Kolarova, njegov klupski saigrač iz Mančester Sitija, Matija Nastasić takođe zbog povrede nije mogao da nastupi protiv Danske.

Srbija će u narednom kolu Grupe I gostovati u Portugalu a ta utakmica je na programu marta naredne godine.

Ostaje nam da vidimo da li će "Orlove" protiv Ronalda i družine sa klupe voditi Dik Advokat ili v.d. selektora koji će obavljati tu dužnost do početka narednih kvalifikacija.