latinica  ћирилица
15/11/2014 |  11:29 | Autor: B92

Ivanović: Mislimo da smo zvijezde

Kapiten Srbije Branisalav Ivanović rekao je da je reprezentacija "užasno odigrala" protiv Danske i ocijenio da igrači očigledno ne znaju šta znači reprezentacija.

"Ovo je izuzetno težak poraz na nas, veoma teška utakmica. Ekipa očigledno nije svjesna koliko je važno igrati za reprezentaciju, koliko to svima treba da znači", rekao je Ivanović.

Srbija je u utakmici odigranoj na stadionu Partizana bez prisustva publike izgubila od Danske i tako umanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Od početka do kraja utakmice Danska je bila bolja, kontrolisali su ritam u potpunosti, jednostavno nismo ništa uradili da bismo dobili ovu utakmicu. Nismo imali nikakav odgovor, užasno smo loše taktički odigrali", kazao je Ivanović.

Kapiten reprezentacije Srbije je ocijenio da ekipa ima problema sa mentalitetom.

"Mislim da mi kao ekipa, reprezentacija, imamo ogroman problem sa mentalitetom, jer već godinama ne uspijevamo da napravimo neki rezultat. Ovo nije samo sada, ovo već traje već duži period. Mnogo loše pristupamo utakmicama, jer mislimo da smo uvijek bolji od drugih, a to nikako nije dobro", rekao je Ivanović.

On je kao primjer naveo mlađe selekcije Srbije koje, prema njegovom mišljenju, u utakmice ulaze kao autsajderi i onda žele da se dokažu i pobijede.

"A mi mislimo da smo velike zvijezde i uvijek mislimo da smo bolji od drugih, pa nas sve to na kraju košta rezultata. Ukoliko želimo da u budućnosti imamo neke rezultate, to moramo da promijenimo. Ovako više ne može", kazao je on.

Fudbaleri Srbije su iz svlačionica poslije meča izašli poslije jednog sata, a Ivanović je naveo da nije bilo nikakvog sastanka već da je ekipa samo sjedila u svlačioni, da su se "gledali bez mnogo riječi".

Tim Srbije iz tri utakmice ima jedan bod, šest manje od Danske, pet od Portugala, a ispred je još i selekcija Albanije.

"Rezultat poslije tri meča nam nikako ne daje pravo da mislimo o tome (o plasmanu na Evropsko prvenstvo). Moramo mnogo da napredujemo, očekuju nas dva teška gostovanja", rekao je Ivanović.

Srbija će u narednom kolu Grupe I marta gostovati u Portugalu.