latinica  ћирилица
17/11/2014 |  08:52 | Autor: B92

Kovač: Zaslužili smo pobjedu, sramota navijača

Selektor Hrvatske Niko Kovač oduševljen igrom svog tima smatra da je zaslužio pobjedu nad Italijom, dok ga je sramota zbog ponašanja navijača.

Italija i Hrvatska igrali su 1:1 na "San Siru", u četvrtom kolu grupe H kvalifikacija za EURO 2016. i ostali poravnati sa po deset bodova.

"Gledali smo Hrvatsku koja je diktirala tempo. Mislim da smo zaslužili pobjedu prije Italijana koji su se klasično branili. Igrači su bili fenomenalni", rekao je Kovač.

Italija je povela na "San Siru" golom Kandreve sa 20-ak metara u 11. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije izjednačio Ivan Perišić, posle očajne reakcije Đanluiđija Bufona.

"Znali smo da će biti čvrsti i gusti, ali da će se toliko povući, to nismo očekivali. Forsirali smo oduzimanje lopti bekovima, tražili ljuljanje protivnika, ali nema tu puno rupa. Konačno, mogli smo i pobijediti, imali smo dvije prekrasne prilike", istakao je selektor Hrvatske.

Meč u Milanu obilježilo je i divljanje hrvatskih navijača koji su u dva navrata prekidali meč bakljadom, uz fašističke povike i sukob s policijom.

"Nadam se da će oni ljudi koji su za to odgovorni naći način da se ovo spreči. Hrvatski narod nije takav, izvinio sam se Italiji. Ovo nije način za prtest, na stadionu su i porodice sa malom djecom. Mene je sramota i još jednom se izvinjavam", rekao je Kovač.

Posijle četiri kola u grupi H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Hrvatska i Italija imaju po deset bodova, a prati ih Norveška sa jednim manje.

Kvalifikacije se nastavljaju u martu sljedeće godine.