latinica  ћирилица
20/11/2014 |  07:10 | Autor: sportske.net

Prijatelj: "Mihael bolje, ali teško će voditi normalan život"

Mihael Šumaher je pušten na kućno liječenje, a o njegovom stanju nema puno informacija. Međutim, jedan njegov prijatelj pojasnio je njegovu sadašnju situaciju.

Podsjećamo, Mihael Šumaher je poslije nezgodnog pada na skijanju zadobio povrede opasne po život.

Ljekari su se dugo borili za njega, bio je i u vještačko indukovanoj komi, ali su uspjeli da ga spasu.

Po otpuštanju, mogle su se čuti informacije da se Šumaher sjajno oporavlja, da je u stabilnom stanju, i da će moći da vodi "normalan život".

Ipak, njegov prijatelj i kolega koji je vozeći formulu 1989. doživio težak udes sa sličnim povredama, otkriva kakav će najvjerovatnije Šumaherov život biti.

Filip Štref je sada kvadriplegičar i ostatak života će provesti u invalidskim kolicima.

Ima problema sa govorom i pamćenjem, poslije udesa morao je ponovo da uči da govori, i nikada se nije potpuno oporavio.

"Mihael je dobro, oporavlja se i to je jako pozitivno. Ipak, kada kažete ljudima da se neko dobro oporavlja, mislim da oni ne percipiraju šta to znači. On je, kao i ja, u invalidskim kolicima, paralizovan. Јoš uvijek nije povratio moć govora, ima i problema sa pamćenjem. Vjerujem da će mu se stanje još popraviti, da će uspjeti da povrati, bar djelimično, moć govora i da će uspjeti da obavlja osnovne radnje koje svaki čovjek podrazumijeva uz minimalnu pomoć. Ipak, teško je očekivati da će Šumaher ikada više voditi ono što obični ljudi smatraju normalnim životom", rekao je Štref.

Menadžerka Šumahera Sabin Kem rekla je da je Štref iznio "svoje mišljenje", kao i da nije imao kontakt sa porodicom.