latinica  ћирилица
21/11/2014 |  12:05 | Autor: SRNA

Dodik: MUP RS jedna od najboljih bezbjednosnih agencija u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske jedna od najboljih bezbjednosnih agencija u BiH.

Dodik je, povodom krsne slave MUP-a - Svetog arhangela Mihaila, izrazio zadovoljstvo stanjem i organizovanošću Ministarstva, kao i činjenicom da je nakon mnogo godina žestokih ataka na policiju, Republika Srpska zadržala ovu nadležnost.

"Sve godine nakon toga pokazale su sposobnost društva, a i policije da ostvari svoj najvažniji zadatak", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da borba za bezbjednost društva podrazumijeva i borbu protiv terorizma, zbog čega je policiju Republike Srpske za to potrebno adekvatno osposobiti.

"Zbog toga ćemo u narednom periodu, osim očuvanja materijalnog položaja policajaca, nastaviti sa opremanjem policije neophodnom logistikom da bi mogla da se suprotstavi izazovima koji uopšte nisu mali", rekao je Dodik.

On je za narednu godinu najavio maksimalno angažovanje policije, ali i svih ostalih segmenata društva u osposobljavanju za borbu protiv terorizma, kriminala i korupcije.

Dodik je, povodom krsne slave MUP-a, položio vijence na Spomen-ploču poginulim pripadnicima Ministarstva u zgradi MUP-a u Banjaluci.

Vijence su položili i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, te ministar unutrašnjih poslova i direktor Policije Radislav Јovičić i Gojko Vasić.

CVIЈANOVIĆ: POBOLjŠANI MATERIЈALNI USLOVI ZA RAD POLICIЈE

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je, uprkos velikom izazovima i krizi, obezbijeđeno poboljšanje materijalnih uslova za rad policije Srpske. Cvijanovićeva je rekla novinarima nakon promocije diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova da se to poboljšanje ogledalo i u nabavci novih vozila za policiju, ali i povećanjem policijskih plata.

"Ovdje sam da izrazim zadovoljstvo što Ministarstvo unutrašnjih poslova obilježava svoju slavu Aranđelovdan, ali isto tako i što je danas dan Visoke škole unutrašnjih poslova", istakla je Cvijanovićeva.