latinica  ћирилица
21/11/2014 |  21:40 | Autor: Blic

Crvena zvezda propustila pobjedu u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom propustili su da naprave ogroman korak ka plasmanu u Top 16 fazu Evrolige, jer su u Istanbulu izgubili od Galatasaraja sa 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19, 14:14, 14:7) poslije dva produžetka u dramatičnom meču 6. kola.

Za takav ishod najveće zasluge ima internacionalac Srbije Zoran Erceg, koji je sa 12 metara pogodio trojku kojom je izborio prvi produžetak, u kome su crveno-bijeli propustili posljednji napad, pa su kažnjeni u narednom u kome im je presudio nekadašnji NBA as Karlos Arojo.

Toliko je bilo majstorija Markusa Vilijamsa, toliko odličnih odbrana crveno-bijelih, da se činilo da bi sve osim njihove pobjede bilo nezasluženo. Ali, ni to što su za igru bili raspolaženi i kapiten Luka Mitrović, i Boban Marjanović, naročito kada je trebalo pogoditi slobodna bacanja u napetom dijelu utakmice, te Nikola Kalinić, nije bilo dovoljno za uspjeh. Čak ni serija 14:0 kojom su gosti "otvorili" drugo poluvrijeme, jer ih je domaćin nadmašio u "ludoj završnici", ne uspjevši ipak da nadoknadi poraz od osam poena razlike iz Beograda, u prvom dijelu prve faze Evrolige.