latinica  ћирилица
22/11/2014 |  13:14 | Autor: sportal.rs

Balaban najgori napadač Premijer lige

Srpski fudbaleri Mateja Kežman i Darko Kovaćević našli su se na listi najgorih napadača Premijer lige.
Boško Balaban - Foto: daily mail
Boško BalabanFoto: daily mail

Kežman je na 47, a Kovačević na 38. poziciji. 

Dejli mejl je objavio na kraju i imena deset najgorih napadača. Na njoj je i Andrej Ševčenko, sigurno jedan od najboljih napadača u posljednje dvije decenije, ali ne i dok je igrao u Premijer ligi.

Međutim, epitet najgoreg ponio je hrvatski napadač Boško Balaban. Hrvat je stigao u Aston Vilu 2001. iz Dinama za šest miliona funti. Nedjeljno je zarađivao 20.000 funti, a za dvije godine u dresu ekipe iz Birmingema odigrao je svega osam mečeva, na svakom je ušao sa klupe i nije uspio da postigne gol.

Balabanov ugovor poništen je u decembru 2003. godine kada je otišao u Briž. Zvuči nevjerovatno da je na 24 utakmice u novom klubu postigao 25 golova i nije ličio na onog igrača u dresu Aston Vile.

Na drugom mjestu je Marko Bugers nekadašnji je igrač Vest Hema, potom slijede DŽejson Li (Notingem Forest), Andreas Kornelius (Kardif siti), Tomas Brolin (Lids, Krisal Palas), Alfonso Alveš (Midlzbro), sedmi je Ševčenko koji je 2006. stigao u Čelzi nakon Milana u čijem dresu je postigao 187 golova na 325 mečeva. Međutim, sa samo devet golova na 48 utakmica razočarao je navijače "plavaca". koji su očekivali mnogo više od igrača koji je Romana Abramoviča koštao 30 miliona funti.

Listu 10 najgorih napadača Premijer lige kompletiraju Stefan Givarš (Njukasl), Ade Akinbiji (Norič, Lester, Šefild) i Brazilac Žo (Mančester siti, Everton).