latinica  ћирилица
22/11/2014 |  14:55 | Autor: RTRS

Sutra sunčano i hladno

Prohladno vrijeme sa sunčanim periodima zadržaće se sutra i narednih dana u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kiša se očekuje u srijedu, 26. novembra.
Јahorina u ljetnom periodu - Foto: RTRS
Јahorina u ljetnom perioduFoto: RTRS

Ujutro će biti hladno, ali pretežno vedro vrijeme. Magla se očekuje po kotlinama i oko rijeka na istoku i sjeveru, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće sunčanih perioda, a samo ponegdje cijeli dan zadržaće se magla i niski oblaci, pa će u tim predjelima biti i hladnije. Duvaće slab istočni i sjeveroistočno vjetar, na jugu slaba do umjerena bura.

Јutarnja temperatura vazduha od minus jedan do tri, na jugu do šest, a najviša dnevna od sedam do 12, na jugu do 17 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima dnevna temperatura oko četiri stepena.

Slično vrijeme meteorolozi najavljuju i za ponedjeljak i utorak. Oblačno i hladnije biće u srijedu, a u drugom dijelu dana počeće da pada i slaba kiša. Zbog više oblaka jutarnja temperatura u srijedu neće biti niska kao prethodnih dana, pa će biti između tri i osam stepeni, ali će dnevna biti u padu, od pet do devet, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da danas preovladava sunčano vrijeme, dok su se u većem dijelu Krajine i ponegdje u centralnim dijelovima magla i niski oblaci zadržali tokom dana.

U Trebinju i Mostaru u 13.00 časova izmjerena je najviša temperatura vazduha - 13 stepeni Celzijusovih, a 12 stepeni bilo je u Neumu i Kupresu.

U Bileći, Nevesinju i Ribniku izmjereno je 11 stepeni, Bijeljini, Zvorniku, na Sokocu, u Tuzli, Gradačcu i Driniću 10, Banjaluci, Doboju, Mrkonjić Gradu, Srpcu, Kalinoviku i Srebrenici devet, na Han Pijesku, Ivan-sedlu, u Višegradu i Rudom osam, Zenici i Gacu sedam, Sarajevu i Foči šest, na Čemernu pet, u Prijedoru i Bihaću četiri, Bugojnu dva i na Bjelašnici nula stepeni.