latinica  ћирилица
23/11/2014 |  19:17 | Autor: SRNA

SNSD naložio klubu poslanika da podrži Nedeljka Čubrilovića

Izvršni odbor Glavnog odbora SNSD-a naložio je klubu poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske da podrži kandidata DNS-a Nedeljka Čubrilovića za predsjednika parlamenta Srpske, saopštio je večeras predsjednik IO Nebojša Radmanović.

Nakon sjednice IO GO SNSD-a u Banjaluci, Radmanović rekao je novinarima da SNSD nastavlja koalicionu saradnju sa DNS-om i SP-om i još nekim partijama.

"Večeras smo konstatovali da imamo većinu od 42 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske bez koalicije `Domovina` i to je razlika u odnosu na drugi blok", istakao je Radmanović.

On je rekao da je IO SNSD-a opredijeljen da vlast bude formirana što je prije moguće nakon izbora.

Prema njegovim riječima, opredjeljenje SNSD-a za to je ravnopravnost na svim nivoima, što nije uvaženo kod drugih političkih partija.

Radmanović je podsjetio da je SNSD vodio razgovore o formiranju vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH.

"Kada je riječ o BiH, obavljajući razgovore na principu ravnopravnosti na kojem SNSD insistira, nismo prihvatili stavove SDA koja misli da danas treba potpuno da vlada BiH", rekao je Radmanović.

On je naveo da su razgovori sa SDA bili neuspješni, ističući da je SNSD odbio njihovu mnogo blažu koncepciju od one koju su prihvatili neki drugi iz Republike Srpske.

"Mislimo da se vlast na nivou BiH mora konstituisati oko pobjednika u entitetima i među narodima, jer takva vlast garantuje stabilnost u BiH. Nažalost, neki drugi iz BiH pod pritiskom iz Sarajeva prihvataju drugi način.Mi mislimo da je to loše", rekao je Radmanović.