latinica  ћирилица
23/11/2014 |  19:22 | Autor: SRNA

Šukalo predlaže koaliciju SNSD-a i SDS-a

Stranka Napredna Srpska /NS/ predlaže formiranje široke koalicije u Republici Srpskoj koju bi činili SNSD i SDS, izjavio je predsjednik stranke Adam Šukalo.

Šukalo je rekao da NS ostaje u koaliciji sa DNS-om.

"Ovaj politički stav podrazumijeva da dvije najveće stranke u Republici Srpskoj preuzmu odgovornost, a ne da se bore za poslanike koji su dobili mandat u jednoj partiji, pa treba da ga odnesu u drugu ili da traže od mlade političke stranke koja postoji godinu dana da odlučuje u njihovo ime", rekao je Šukalo.

Prema njegovim riječima, stabilna koalicija jednaka je stabilnoj Republici Srpskoj, a stabilna Republika Srpska stabilnoj BiH.

"Republiku Srpsku i njene institucije ne mogu stvarati niti `preletači`, niti kupljeni poslanici, niti vlada koja će sutra imati podršku 42 ili 43 poslanika", smatra Šukalo.

On je dodao da je NS imala nevjerovatne ponude oba politička bloka u Republici Srpskoj, ali da je samo stranka koja ne misli o sebi, već o Republici Srpskoj i BiH, u stanju da ih odbije.

"Mi nećemo ulaziti u bilo kakve spekulativne radnje i osudićemo bilo kakav pokušaj da `preletači` u Republici Srpskoj odlučuju kakva će biti njena i sudbina BiH", rekao je Šukalo