latinica  ћирилица
24/11/2014 |  17:33 | Autor: B92

Marsej po ugledu na PSŽ dobija novog vlasnika?

Čini se kako su francuski fudbalski klubovi sve privlačniji milijarderima iz arapskih zemalja, pa tako L'Ekip prenosi da će saudijski princ Alvaled bin Talal Alsaud kupiti Olimpik iz Marseja.

Pariski list piše da će Bin Talal, 30. najbogatiji čovjek svijeta "težak" 20,4 milijarde dolara, platiti oko 100-150 miliona evra za trofejni francuski klub.

Pari Sen Žermen bi tako opet imao jaku i prije svega bogatu konkurenciju, nakon što je Monako ispao iz trke zbog razvoda njegovog vlasnika Dimitrija Ribolovljeva.

Prodaja Marseja zavisi od želje većinske vlasnice Margarite Luj-Drajfus, a L'Ekip piše da je posljednjih mjeseci veoma blizu te odluke.

"Danas nema kandidata sa kredibilitetom koji može da se obaveže. Nećemo dati klub nekome ko ne može da ispuni obećanja. To bi bilo fatalno, ja mnogo volim Olimpik Marsej, ne želim da rizikujem", rekla je nedavno Luj-Drajfusova.

Prema L'Ekipu, saudijski princ, vlasnik luksuznog pariskog hotela DŽordž V, zainteresovan je da ujedno kupi i stadion "Velodrom", koji je u vlasništvu grada Marseja.

Olimpik je devet puta bio šampion Francuske (poslednji put 2010), a 1993. je osvojio Ligu šampiona.

Marsej igra sjajno ove godine, zabilježio je deset pobjeda u prvih 14 kola (dva poraza u posljednja četiri), pa je lider Lige 1 sa bodom prednosti ispred Pari Sen Žermena.