latinica  ћирилица
26/11/2014 |  13:21 | Autor: SRNA

Dodik: Imamo legitimitet i kapacitet da predstavljamo srpski narod

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da SNSD sa koalicionim partnerima ima legitimitet i kapacitet da na nivou BiH predstavlja srpski narod i Republiku Srpsku.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik vjeruje da vlast na nivou BiH neće formirati predstavnici političkih partija koje su potpisale "sarajevski sporazum".

- Savez za promjene nisu politički predstavnici Republike Srpske, niti srpskog naroda. SNSD je dobio najveći broj glasova na opštim izborima u Republici Srpskoj i na nivou BiH i to su razumni argumenti, prema kojima smo nezaobilazan faktor u formiranju vlasti na nivou BiH - izjavio je Dodik u Banjaluci.

On je istakao, da će SNSD snažno osporiti bilo kakvu odluku na nivou BiH koja nije u interesu Srpske.

Lider SNSD je istakao da potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović želi da napravi nestabilnu i konfuznu situaciju u Srpskoj.

- Izetbegović tvrdi da je našao dobar način saradnje na nivou zajedničkih institucija sa određenim političkim partijama iz Srpske. SNSD nikada nije išao u institucije vlasti na nivou BiH zato što je to želio, ali je smatrao političkom obavezom da predstavlja Republiku Srpsku - naglasio je Dodik.

Podsjetivši da BiH nema vladu, nego Savjet ministara, Dodik je rekao da, u tom pogledu, svaki odlazak u Sarajevo treba razumjeti na način da tamo nekoga predstavljate, a ne da sa nekim pravite koalicije.