latinica  ћирилица
27/11/2014 |  10:54 | Autor: SRNA

Bratunac: Grade se stanovi za 17 boračkih porodica

U Bratuncu je u toku izgradnja zgrade sa 17 stanova koji će biti dodijeljeni porodicama poginulih boraca i RVI iz prioritetnih kategorija, za što su potrebnih oko milion KM obezbijedile Vlada Republike Srpske i opština.
Bratunac: Izgradnja stanova koji će biti dodijeljeni porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima - Foto: SRNA
Bratunac: Izgradnja stanova koji će biti dodijeljeni porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidimaFoto: SRNA

Načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da će biti stambeno zbrinute sve porodice iz prioritetnih boračkih kategorija u Bratuncu završetkom ove zgrade i dodjelom bespovratnih novčanih sredstava određenom broju porodica za uređenje svojih kuća, koje je obezbijedilo resorno ministarstvo.

Vlada je obezbijedila sredstva za izgradnju 17 stanova u okviru Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, a opština Bratunac zemljište i infrastrukturu za tu zgradu.

"Ovo je treća zgrada koju grade Vlada i opština radi trajnog rješavanja stambenih pitanja boračkih porodica", naveo je Mlađenović.

U opštinskom Odsjeku za boračko-invalidsku zaštitu kažu da su do sada u Bratuncu stambeno zbrinute 153 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Najavljeno je da će, dodjelom 17 stanova, čija je izgradnja počela, te dodjelom bespovratnih sredstava u iznosu po 8.000 KM, uskoro biti riješen problem stambenog zbrinjavanja i preostale 33 porodice iz prioritetnih boračkih kategorija.

Vlada Srpske je prije nekoliko godina obezbijedila sredstva za izgradnju 21-og stana u koji su 2010. godine useljene porodice poginulih i ratnih vojnih invalida.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite ranije je obezbijedilo sredstva za izgradnju 39 stanova u Bratuncu i Kravici, a 93 porodice poginulih i RVI iz ove opštine dobile su bespovratna novčana sredstva za završetak izgradnje i uređenje kuća i tako su trajno stambeno zbrinute.