latinica  ћирилица
27/11/2014 |  14:51 | Autor: RTRS

U petak malo toplije

U većini krajeva Republike Srpske i FBiH sutra se očekuje malo toplije, osim u područjima gdje se magla i niski oblaci zadrže cijeli dan, dok će slabe kiše biti na jugu.
Vrbas - Foto: RTRS
VrbasFoto: RTRS

Ujutro će biti oblačno, ponegdje i maglovito. Slaba kiša padaće ponegdje na jugu i jugozapadu. Јutarnja temperatura od dva do pet, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana očekuje se toplije nego danas i umjereno oblačno vrijeme, sa povremenim sunčanim periodima. Na jugu i jugozapadu i tokom dana povremeno će padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura od osam do 13, na jugu do 16 stepeni.

Ponegdje na sjeveru i istoku magla će se zadržati cijeli dana, pa će u tim predjelima i temperatura vazduha biti niža. Svježije će biti i u višim predjelima.

Na sjeveru će duvati slab istočni vjetar, u ostalim predjelima jugoistočni i južni. Na jugu Hercegovine krajem dana južni vjetar će jačati.

Obilne padavine uz jače zahlađenje meteorolozi najavljuju od ponedjeljka, 1. decembra, kada će od sredine dana uz pad temperature prvo na sjeverozapadu kiša početi da prelazi u susnježicu i snijeg, a potom i u ostalim predjelima.