latinica  ћирилица
27/11/2014 |  15:29 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva i Davidi o formiranju vlasti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je sa vršiocem dužnosti šefa Delegacije EU u BiH Rencom Davidijem o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, sa osvrtom na provođenje rezultata opštih izbora i procedurama formiranja vlasti na svim nivoima.
Sastanak Cvijanović - Davidi - Foto: RTRS
Sastanak Cvijanović - DavidiFoto: RTRS

Na sastanku u Banjaluci razgovarano je i o novoj britansko-njemačkoj inicijativi za BiH, koju su nedavno u Briselu podržali ministri inostranih poslova EU, a kojom se fokus u odnosu EU prema BiH usmjerava na ekonomske i socijalne teme.

Na sastanku je bilo riječi i o modalitetima unapređenja saradnje na mogućim zajedničkim projektima, kao i o projektima prekogranične saradnje.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je zamjeniku šefa Delegacije EU u BiH Rencu Davidiju da je Narodna skupština Republike Srpske konstituisana, te da postoji stabilna većina i za izbor Vlade Republike Srpske.

Govoreći o evropskim integracijama BiH, Dodik je ponovio stav da je Republika Srpska zauzela proaktivanu ulogu u rješavanju postavljenih uslova za ubrzano približavanje BiH statusu kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Renco Davidi sastao se i s liderima SP Petrom Đokićem i NDP Draganom Čavićem.