latinica  ћирилица
27/11/2014 |  20:55 | Autor: RTRS

Zvezda na korak do Top 16 faze

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Neptunasa rezultatom 79:62 u okviru sedmog kola Evrolige.

Igrači Dejana Radonjića ostvarili su četvrtu pobjedu i gotovo su osigurali nastup u Top 16 fazi takmičenja.

Neptunas je doživio četvrti poraz i trenutno su na trećoj poziciji u grupi.

Zvezda je sjajno ušla u meč, polovinom druge četvrtine imala i 15 poena prednosti, ali su gosti do poluvremena poptuno preokrenuli situaciju na terenu i poveli sa 37:35.

Crveno - bijeli su u nastavku zaigrali bolje i u tom periodu prelomili utakmicu u svoju korist (27:10). U poslednjoj dionici pa je Zvezda nije dozvolila pad u igri, i sigurno je privela meč kraju za konačnih 79:62.

Boban Marjanović je predvodio Zvezdu do pobjede sa 24 poena, 12 skokova i tri asistencije. Blažič je ubacio 19 poena kojim je dodao i osam skokova i jednu asistenciju, dok je Mitrović postigao 12 poena uz tri skoka i dvije asistencije.

U timu Neptunasa bolji od ostalih bio je Deividas sa 18 poena, pet skokova i šest asistencija. Egidijus je upisao devet, a Donatas i Valdas po osam poena.

Utakmicu u "Kombak areni" pratilo je oko 13.000 gledalaca, a zbog ubistva navijača Zvezde Marka Ivkovića nije bilo organizovanog navijanja.

Srpski klub je ovakvim raspletom gotovo sigurno u Top 16 fazi, a još jedan trijumf bi to i definitvno potvrdio.

Crveno - bijeli u narednom kolu, koje je na rasporedu 5. decembra, gostuju Valensiji, dok će litvanski tim u goste kod Olimpijakosa.

U drugom meču iste grupe Olimpijakos gostuje ekipi Laboral Kuče, dok će se u petak sastati Valensija i Galatasaraj.