latinica  ћирилица
28/11/2014 |  12:33 | Autor: RTRS

Bez Matića među kandidatima za idalni vezni red

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Udruženje fudbalskih profesionalaca (Fifpro) objavili su spisak od 15 kandidata za tri mjesta u veznom redu u izboru za najbolji tim 2014. godine.

Na spisku nema reprezentativca Srbije i prvotimca Čelzija, Nemanje Matića uprskos sjajnim partijama spskog igrača u dresu "plavaca".

Najviše kandidata u ovom izboru dali su Јuventus i Real Madrid, čak šestoricu. Kandidati "Stare dame " su Andrea Pirlo, Arturo Vidal i Pol Pogba, a uzdanice "Galaktikosa" su Toni Kros, DŽejms Rodrigez i Luka Modrić.

Na spisku su dvojica fudbalera Čelzija, Sesk Fabregas i Eden Azar. Ćabi Alonso i Bastijan Švajnštajger su kandidati Bajerna, dok Barselona u uži izbor daje Ćavija i Andresa Inijestu.

Preostali kandidati za vezni red u idealnom timu godine su Anhel Di Marija iz Mančester junajteda, Mesut Ozil iz Arsenala i Јaja Ture iz Mančester sitija. 

Fifa i Fifpro su do sada objavili spisak kandidata za najbolje defanzivce i golmane, dok će 1. decembra saopštiti listu napadača.

Na širem spisku nalazi se ukupno 55 kandidata, a idealni tim biće proglašen na svečanosti u Cirihu 12. januara, kada će biti izabran i najbolji igrač svijeta.