latinica  ћирилица
28/11/2014 |  13:17 | Autor: Blic

Premijer liga: Ana savladala Hantuhovu na otvaranju

Na Filipinima je počela Međunarodna teniska Premijer liga, a među akterima se našla i Ana Ivanović čiji je tim ostvario pobjedu na otvaranju.

Egzibiciono takmičenje u kome se četiri ekipe nadmeću po ne baš klasičnim pravilima, počelo je pobjedom "Mikromaks indijskih asova", za koje nastupa i Ivanovićeva, nad DBS Singapur "Slemerima" i to rezultatom 26:16.

Do tog rezultata se došlo kada su odigrani po set u muškoj konkurenciji, zatim ženskoj, pa u igri mješovitih dublova, a onda i muških parova, te legendi. A najubjedljivija je u tom, prvom kolu i pomenutom duelu, bila ona kada je Ana koja je sa 6:0 deklasirala Danijelu Hantuhovu, nakon što je vrlo veselo bodirla ostale članove "indijskih asova".

U timu čiji je član i Ivanovićeva ovoga puta nije nastupao Federer (prve zvijezde svake ekipe su se obavezale da igraju kada su "domaćini") a od pobjeda ćemo izdvojiti onu Gaela Monfis nad Lejtonom Hjuitom (6:1), dok su jedini poraz doživjeli upravo Monfis i Bopana, i to od Nika Kirjiosa i Tomaša Berdiha sa 6:2.
Fabris Santoro, pobjedom nad Patrikom Rafterpm od 6:5(8:4), te tandem Mirza - Bopana uspjehom protiv Hanuthove i Soareša (6:4) obezbijedili su nedostižnu prednost pobjednicima iz indijske ekipe.