latinica  ћирилица
28/11/2014 |  13:42 | Autor: Glas Srpske

Trojica fudbalera Borca na meti austrijskih klubova

Trojica prvotimaca banjalučkog Borca Aleksandar Subić, Јoco Stokić i Miloš Žeravica na meti su nekoliko austrijskih klubova, potvrrdio je za Glas Srpske direktor banjalučkog tima Robert Zrilić.
FK "Borac" Banjaluka - Foto: RTRS
FK "Borac" BanjalukaFoto: RTRS

"Interesovanje za Subića pokazalo je nekoliko prvoligaških klubova iz Austrije i Grčke, dok bi Austrijanci u svojim redovima voljeli da vide i Stokića i Žeravicu. Ne bih htio da imenujem klubove, jer još nema konkretnih ponuda, ali sigurno da će u narednim danima biti razgovora na ovu temu. Ono što je u ovom trenutku najvažnije istaći je da su sve trojica igrača pod ugovorom, ali da im nećemo praviti problem da promijene sredinu, ali uz pristojno obeštećenje", rekao je za Glas Srpske direktor klub iz Platonove Robert Zrilić.

Aleksandar Subić je naglasio da ponude gode, ali da u ovom trenutku o njima ne razmišlja puno.

"Ugovor sa Borcem me veže još dvije godine i za sada mi je "crveno-plavi" dres na prvom mjestu. Naravno, ukoliko bude kvalitetnih ponuda, koje bi odgovarale Borcu, ali i meni, postoji mogućnost da promijenim sredinu, ali je o tome još rano govoriti", rekao je Subić.

Miloš Žeravica je ovog ljeta došao na Gradski stadion iz užičke Slobode i potpisao jednogodišnji ugovor.

"Za Borac sam vezan do ljeta 2015. godine i trenutno samo razmišljam o svom sadašnjem klubu. Lijepo mi je među "crveno-plavima" i za bilo kakav eventualni angažman pita se Borac. U ovom trenutku ne želim da se opterećujem sa tim", istakao je Žeravica.

Prvi operativac kluba sa Gradskog stadiona naglasio je da su želje svih u klubu da na proljeće pokušaju izboriti plasman na evropsku scenu.

"Naravno, sve će zavisiti od finansijske situacije, ali je već sada jasno da ukoliko želimo izboriti plasman u Evropu, moramo pojačati konkurenciju u timu. Ukoliko bude odlazaka iz kluba, onda će broj igrača koji bi na proljeće nosili "crveno-plavi" dres biti daleko veći od planiranog", dodao je Zrilić.