latinica  ћирилица
28/11/2014 |  18:08 | Autor: Agencije

Optužnica zbog ubistva Zvezdinog navijača

Sud u Istanbulu podigao je optužnicu protiv turskog državljanina Kadrija Aktašija, koji je osumnjičen za ubistvo srpskog navijača Marka Ivkovića uoči košarkaške utakmice između "Galatasaraja" i "Crvene zvezde" prošlog petka, 21. novembra, u Istanbulu.

Sud je naložio i da se osumnjičeni zadrži u pritvoru do suđenja.

Preostala šestorica osumnjičenih za učešće u ovom zločinu su pušteni poslije ispitivanja u policiji, ali bi protiv njih i dalje mogle da budu podnesene optužnice, javlja turska agencija Anadolija.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije primilo je danas zvaničnu potvrdu turske policije da je pritvoreno sedam osoba zbog ubistva Marka Ivkovića.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je turska policija obavijestila generalnog konzula Srbije u Istanbulu da ima dovoljno dokaza da su privedena lica povezana s ovim krivičnim djelom, te da će slučaj danas biti proslijeđen javnom tužiocu na dalje postupanje.

Beograđanin Marko Ivković izboden je nožem ispred "Abdi Ipekči Arene" u Istanbulu 21. novembra, uoči košarkaške utakmice Evrolige između "Crvene zvezde" i "Galatasaraja".