latinica  ћирилица
18/12/2014 |  15:30 | Autor: SRNA

Borci iz Vlasenice traže da se Marjanović brani sa slobode

Boračka organizacija opštine Vlasenica oštro je osudila hapšenje ratnog vojnog invalida Vojske Republike Srpske Predraga Marjanovića i zatražila da odmah bude pušten na slobodu i da mu se omogući odbrana sa slobode.
Boračka organizacija opštine Vlasenica - Foto: SRNA
Boračka organizacija opštine VlasenicaFoto: SRNA

Predsjednik vlaseničke Boračke organizacije Spomenko Stojišić rekao je da su vlasenički borci šokirani hapšenjem čovjeka koji je potpuno slijep i stoodstotni invalid.

"I da je htio da bježi, ne bi mogao jer je riječ o invalidu kome je neophodna pomoć drugog lica. S tog aspekta, potez Tužilaštva je potpuno neprimjeren i nemoralan. Što je još čudnije, Predrag nikada nije pozvan u Tužilaštvo da da iskaz o predmetu za koji je osumnjičen. Siguran sam da bi se odazvao", naveo je Stojišić.

Prema njegovim riječima, borci traže da se prekine haranga na bivše pripadnike Vojske Republike Srpske i da se zaštiti boračka populacija.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu uhapsili su Marjanovića jutros u 6.45 časova u porodičnoj kući u vlaseničkom naselju Bregovi.

Supruga Slađana rekla je da su spavali kada su pripadnici Sipe došli da hapse njenog supruga.

"Čuli smo lupanje i povike - policija. Uplašila sam se da nešto nije bilo starijem sinu, koji studira u Novom Sadu. Kada je Predrag otvorio vrata rekli su ko su. Ne mogu reći da su bili grubi ili nasilni, ali sama njihova pojava za sve nas je, posebno mlađeg sina, predstavljala ogroman stres", kaže Slađana.

Prema njenim riječima, Predrag Marjanović teško je ranjen kao pripadnik Vojske Republike Srpske 1993. godine nakon čega je ostao potpuno slijep.

"Iako hendikepiran, bio je pažljiv i vrijedan suprug i otac i stoga mi je nepojmljivo da mu se ovako nešto dešava", priča Predragova supruga Slađana.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je jutros na području Vlasenice uhapšen Predrag Marjanović, koji se sumnjiči za silovanje u ratu na području opštine Osmaci.