latinica  ћирилица
18/12/2014 |  16:53 | Autor: RTRS

Dodik i Kećijang: Privredna i ekonomska saradnja RS i Kine u usponu (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Kine Li Kećijang ocijenili su da je privredna i ekonomska saradnja Republike Srpske i Kine u usponu.

Dodik je tokom sastanka, koji je održan u Beogradu, izrazio posebnu zahvalnost premijeru Kećijangu na učešću Kine u izgradnji Termoelektrane "Stanari".

Predsjednik Republike Srpske i kineski premijer izrazili su nadu da će saradnja Srpske i Kine na ekonomskom i privrednom planu u narednom periodu biti unaprijeđena, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

 

Dodik je podsjetio Kećijanga da se već vode razgovori sa kineskim firmama o izgradnji infrastrukturnih objekata u Srpskoj, koja je otvorena za kineske investitore.

VUČIĆ, LI KEĆIЈANG I DODIK PROŠETALI KALEMEGDANOM

Premijeri Kine i Srbije Li Kećijang i Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prošetali su danas Kalemegdanom. Most preko Dunava danas su otvorili Vučić i Li Kećijang, a svečanosti je prisustvovao predsjednik Srpske.

Most je dug skoro kilometar i po, ima šest traka i pješačko-biciklističke staze sa obje strane. Pupinov most prvi je kineski most izgrađen u Evropi.